Hjemmelaget middag på gammelt vis..

Da skal jeg presentere dagens middag som et fantastisk godt middagstips:

LAPSKAUS!

Min gode ektemann er middagskokken i dette hjemmet. Han har stått for hovedansvaret ved Lapskausen, og gjort i stand den viktigste ingrediensen.
I Lapskaus, kan man egentlig ha oppi det man vil av grønnsaker og kjøtt..så lenge man koker det i en god og smakfull kraft.

Denne kraften ble laget noen dager før selve lapskausen.
Vi hadde hengende et fenelår fra jul, som bestod av 90% ben og 10% kjøtt.
Ektemannen sagde beinet i 3 deler, og lot det koke i ca 2 l vann i 2 timer.
Dette ble til en nydelig og smakfull kraft, og kjøttrestene (som også ble kokt) ble med i lapskausen.
(For de som ikke har noen fenelår hengende: OBS selger røkt/saltet svineknok, som lager god kraft. Den gjør du likt med, som med fenelåret.)

I dag var det bare å helle kraften i gryta,spe den med litt ekstra vann og  tilsette alle grønnsakene.
– ca 10 poteter
– 4 gullerøtter
– 1/4 kålrot/kolerabi
– 3-4 vårløk
(Viktig å lage en stor porsjon når man først er i gang, så kan man fryse restene og glede seg til neste gang)
Dette kokte til alt var gjennomkokt.

Så tilsatte jeg kjøttet:
– 2 røkte kjøttpølser
– fenelårkjøttet
( her kan du kjøpe ferdig oppskåret lapskauskjøtt på OBS)
Dette kokte 1/2- 1 time ( dess lengre man koker, dess tykkere blir konsistensen. viss man har lokket av, hjelper dette også på tykkelsen.)
Jeg tilsatte bare sort pepper, fordi selve lapskausen var kjempe god i seg selv.

Middagen ble servert med flatbrød og smør, og det var aldeles NYDELIG!

NB: lapskausen smaker ofte best, dagen etter den er laget!

About Fru Helland

En gift kvinne,datter,svigerdatter,søster,tante og venn. Utenom det, en vernepleierstudent og "husmor". Med krøllete hår,store føtter og et koselig smil, så blir jeg også meg,Sarah! En person som kan male bilder og bake boller. En person som liker en koselig atmosfære med stearinlys og kakao. Er avhengig av tyggi, omsorg og søte smaker. Har angst for trange rom og smuler på kjøkkenbenken Vis alle innlegg av Fru Helland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: